A MicroScanner PoE sikeresen teljesítette az Ethernet Alliance Gen2 PoE tanúsítási programját, így ez az első és jelenleg az egyetlen terepi teszter, amely rendelkezik az IEEE 802.3 – Power over Ethernet (PoE) együttműködési tanúsítvánnyal. Bár a PoE jelentős költségmegtakarítással, valamint hatékonysági és rugalmassági előnyökkel jár, a „PoE” kifejezés nem számít védjegynek. Többféle szabványosított és kevésbé szabványos megoldás létezik, amelyek együttműködése nem mindig megoldott. Az Ethernet Alliance tanúsítási programot úgy dolgozták ki, hogy segítsen a PoE körüli anomáliák megoldásában.

MicroScanner PoE

Mi az Ethernet Alliance?
Az Ethernet Alliance Gen 2 PoE csapata vezető eszköz szállítókból áll, mint pl. a Cisco, az Aruba Networks (a Hewlett-Packard Enterprise része) és a Texas Instruments. A gyártókkal való együttműködés és az EA tanúsítás szigorú betartása biztosítja, hogy a MicroScanner PoE zökkenőmentesen együttműködjön az IEEE-kompatibilis eszközökkel.

Miért szükséges a tanúsítási program?
Az Ethernet Alliance nemrégiben – több mint 800 telepítő, integrátor és végfelhasználó körében – végzett felmérése alapján kiderült, hogy öt válaszadó közül négynek problémái voltak a PoE rendszerek telepítésével. A tanúsítási program megismerését követően a megkérdezettek több mint háromnegyede arra számít, hogy a tanúsított eszközök telepítése és üzemeltetése egyszerűbb lesz. 85%-uk pedig hajlandó akár többet fizetni egy EA tanúsítvánnyal rendelkező termékért, míg 95%-uk vásárlási döntésében pedig jelentős szerepet játszik.

A tanúsítási programról
A program az Ethernet Alliance 300 oldalas Gen 2 PoE teszt dokumentációján alapul. A Gen 1 program az alacsonyabb teljesítményű 802.3af/at eszközökre korlátozódott, míg a Gen 2 a 90W teljesítmény biztosítani képes 802.3bt-vel bővítette ki. A programban részt vevő szállítók a sikeres tesztet követően az új „EA Certified 2.0” logóval címkézhetik fel a minősített termékeiket.

Milyen előnnyel jár a MicroScanner PoE használóknak?
Ez a tanúsítás biztosít arról, hogy a MicroScanner PoE minden IEEE-kompatibilis eszközzel megfelelően fog működni. Jelenleg a Fluke Networks MicroScanner PoE az egyetlen terepi mérőműszer, amely rendelkezik az EA PoE tanúsítvánnyal. Természetesen a műszert a gyártó úgy tervezte, hogy egyéb, nem IEEE-kompatibilis technológiával (pl. passzív PoE) is együttműködjön.

A MicroScanner PoE ezen kívül teljes megoldást kínál a PoE és nem PoE eszközöket telepítő szakemberek számára. A kábelbekötés ellenőrzése, beépített toner a nyomvonal követéshez, a hibahely megjelenítése mind olyan funkciók, amelyek a mindennapi munkát segítik. Ha élő portra csatlakoztatjuk, 10 Gbps-ig megjeleníti a port sebességét, ami különösen hasznos a lassú végpontok hibaelhárításához és a sorszámozott kábelazonosítók segítségével gyorsan feltérképezhető egy ismeretlen hálózat.

Szakmai cikk: Nem poén, ha nincs PoE-m

Fluke Networks MicroScanner PoE